nedelja, 27. september 2020

Po kostanj

 Kostanj imava rada. A uživava predvsem ob nabiranju. Konec septembra bi pa že bil čas zanj. Tod v bližini ne veva za nobeno področje, kjer bi ga našla, zato se ponj odpraviva "na slepo". Narediva lepo turo in skoraj čisto na koncu najdeva še bogato obložena kostanjeva drevesa. A kostanji še niso zreli. Bo treba še enkrat priti naokrog!

Iz vasi Leskovec nameriva daleč naokrog na Obolno. Pot vodi po makadamski cesti. A dolgčas ni. Veliko drobnih stvari naju razveseli.




Oprezava naokrog, a o kostanjevih drevesih niti duha.



Čez lepe travnike zavijeva na Obolno. Z vrha se odprejo lepi razgledi, a danes gledamo v pretežni meri igro oblakov.

Skozi gozd in po grebenu najdeva neoznačeno stezico v vas Poljane in stopiva na travnik, okrog katerega so sama kostanjeva drevesa, bogato obložena s sadeži.
A sva prezgodnja. Vsi kostanji so še spravljeni v svojih bodičastih oblekcah in čakajo nekaj toplih dni. Vprašava za pot in se prek lepih travnikov spustiva do makadamske ceste in vzpneva po kolovozih v vas Izirk in naprej do avta.












Ni komentarjev:

Objavite komentar

S kolesom ob Blatnem jezeru

Pred dvemi leti sem se spomladi odpravila s kolesom na Gradiščansko in ob Nežiderskem jezeru naredila nekaj prekrasnih tur.  https://gorajem...