ponedeljek, 29. marec 2021

Struška

 Visoke temperature v zadnjih dneh marca pridno topijo sneg. Mnogokje je potrebno že nositi smuči do snega. A pristop iz severa po cesti, ki je sicer utrjena sankaška proga, nama zagotovi, da na smuči stopiva skoraj pri avtu.




Vseskozi ob potoku, v zimskem hladu. Na Markljevem rovtu pa sonce že preganja zimo.



Pod Pustim Rovtom se priključiva na cesto, s katere se odpirajo širni razgledi na pobočja Karavank, Julijske Alpe in na Škofjeloško hribovje. 







Pot naju pripelje na planino Belščica, kjer se prvič odžejava. Še nekaj prijetne hoje po pobočjih Struške naju čaka do njenega najvišjega Velikega vrha, 1944 m. Razgledi vedno bolj širni, na vrhu pokukava na avstrijsko stran. Nikamor se nama ne mudi. Sediva, uživava razglede, tišino...







Potem pa se le počasi odpraviva, da naju v spodnjem delu ne prehiti zmrzovanje. Lepa smuka, v zgornjem delu prava pomladanska, v spodnjem pa lep iztek po zasneženi cesti, ki je ledena le zadnjih 100 m. Vmes pa nekaj postankov, za počitek in fotografiranje.











Ni komentarjev:

Objavite komentar

S kolesom ob Blatnem jezeru

Pred dvemi leti sem se spomladi odpravila s kolesom na Gradiščansko in ob Nežiderskem jezeru naredila nekaj prekrasnih tur.  https://gorajem...