ponedeljek, 14. december 2020

Travna gora in Kalični vrh

Ko moram ob vremenski napovedi za načrtovanje ture upoštevati še omejitev gibanja, postane to včasih skoraj nerešljiv problem. Ki pa se lahko tudi dobro izide. 

Zaradi nepoznavanja terena naju navigacija zapelje na neprijazno cesto in parkirava na ovinku pod ledenim klancem. Samo nekaj korakov navzgor in napetost zaradi vožnje se razblini.



Sprehodiva se skozi naselje lepih hišk in pozdravijo naju veseli snežaki.


Dospeva do Doma na Travni gori, skreneva levo in po označenem kolovozu slediva najprej sledem štirikolesnika. Kolovoz se spremeni v pešpot, na kateri pa je vseskozi polno sledi medvedov. Pod nama je krmišče in upava, da ne bo ravno v tem času kakšna medvedja družina šla na kosilo.



Kar oddahneva si, ko prideva nazaj na kolovoz, kjer so sledi kosmatincev le še redko vidne. Ko pa zavijeva navkreber, pa povsem izginejo. Le komu se ljubi hodit navzgor? Po nemarkirani prečki doseževa Kalični vrh, 1117m, slediva oznakam za Kamen grič. Na razcepu ugotoviva, da nama zmanjkuje dnevne svetlobe in se usmeriva nazaj proti Travni gori po nemarkiranem kolovozu. Pri domu ujameva še nekaj sonca, v gozdu odkrijeva kapelico, postavljeno v spomin mornarju in spomenik iz 2. svetovne vojne. 


Poiščeva bližnjico, a ker ne želiva zmotiti srninega počitka, po daljši poti sestopiva do avta, ki je bil v megli ves dan.





Ni komentarjev:

Objavite komentar

S kolesom ob Blatnem jezeru

Pred dvemi leti sem se spomladi odpravila s kolesom na Gradiščansko in ob Nežiderskem jezeru naredila nekaj prekrasnih tur.  https://gorajem...