torek, 11. oktober 2022

Portugalska, 2. del

Tretji dan se že selimo. Proti morju smo namenjeni, a sproti poiščemo plezališče blizu mesteca Redinha. Kamnina apnenec, mestoma že precej gladek. Smeri so kratke, a sladke, da se nasmejimo in naužijemo apnenca vseh oblik. Predvsem pa naplezamo. Najdemo smeri z oceno težavnosti 3 s previsom, plezamo po pošasti in ob njenih očeh, pa tudi kakšnega resnega previsa se ne bojimo.



Ogledamo si Senjoro de Estrela in cerkev, ki je zgrajena v imenitni votlini, v kateri so prav tako opremljene smeri.


Lakota po zaključenem plezanju in ogledu je velika, zato se pustimo razvajati v gostilnici v obmorskem mestu Ericeira.


Šele nato se vselimo v novo začasno domovanje. Naslednji dan, po obilnem zajtrku v imenitni hiši, ki je naš začasni dom, 


se res odpravimo do morja, v mestece Cascais, kjer pod svetilnikom najdemo slikovito plezališče. Rdeča skala in temnomoder Atlantik, kakšni kontrasti.


Spet čisto posebna kamnina, stene ob morju so poprhane s soljo, stopi drsljivi. Obešamo se po kapnikih, lezemo skozi luknje..., a vroče sonce nas prepodi v senco preduha med balvani.

Četrti dan plezanja so roke že utrujene. Zaključimo še za dne in se odpravimo gledat igro vetra z morjem na nekaj km oddaljenem rtu. Morje pokaže povsem drugačno podobo.


Ostane nam še čas za kopanje v mirnem zalivu sredi mesta in sladoled ter sprehod po njegovih ozkih in slikovitih uličicah.













Ni komentarjev:

Objavite komentar

S kolesom ob Blatnem jezeru

Pred dvemi leti sem se spomladi odpravila s kolesom na Gradiščansko in ob Nežiderskem jezeru naredila nekaj prekrasnih tur.  https://gorajem...