nedelja, 10. maj 2020

Smrekovec, Krnes in Komen oz. Kamen

Navigacija trmasto vztraja, da nobena pot na Spodnje Sleme med Olševo in Raduho ni mogoča. Pa zavijeva pod Dom na Smrekovcu. Na parkirišču pade že nekaj kapelj. Skočiva vsaj na vrh Smrekovca, če sva že tu!


Na vrhu neprijazno piha, na nebu težki oblaki, a ker ne pada, nadaljujeva. Čez gozd, čez lepe planjave, z lepimi razgledi, mimo slikovitih, velikih mravljišč.


Greva čez vrh Krnesa, se spuščava in vzpenjava in odpre se prelep razgled na vrh Komna, vse vrhove Raduhe in Kamniško Savinjske Alpe.



Spustiva se do kapelice, na kratko obsediva. Na poti nazaj prične sonce razganjati oblake in na pravem balkončku z razgledom na Ojstrico in sosede se prepustiva soncu.


Če so bila pobočja Raduhe že prav pomladansko olepšana s cvetjem, pa na Smrekovškem pogorju le tu in tam srečava kakšno cvetlico.




Zato pa so poti in vrhovi polni odvrženih toaletnih robčkov in cigaretnih ogorkov. Planinci, ki jih odvržejo, ob tem ne pomislijo, da bo narava potrebovala nekaj let, da jih bo predelala.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

S kolesom ob Blatnem jezeru

Pred dvemi leti sem se spomladi odpravila s kolesom na Gradiščansko in ob Nežiderskem jezeru naredila nekaj prekrasnih tur.  https://gorajem...