sobota, 2. maj 2020

Križna gora

Po tihem deževnem vremenu in počitku na 1. maj, praznik dela, se po nebu izmenjujejo sonce in oblaki. Dežja naj ne bi bilo, vsaj ne obilo. Ne daleč, pa tudi ne čisto blizu, sedaj ko spet lahko gremo dlje kot do občinske meje.
Ko sva se v začetku letošnjega leta vračala iz Slivnice, je najino pozornost pritegnila cerkvica na vrhu pogozdenega griča. Greva pogledat. Izbereva malo daljšo pot vožnje, da tura ne bo prekratka in si spotoma ogledava Bloško jezero v kraju Volčje. Prijeten sprehod v prijetnem okolju. A ker je fotoaparat ostal v avtu, si lahko slike in več info ogledate na https://www.bloke.si/blosko-jezero.html
Nadaljujeva do Križne jame, ki je zaprta za obiskovalce in se povzpneva do Križne gore, 856 m, kjer je romarska cerkev. Lepi so razgledi na Snežnik in Loško polje.


Kratko vedriva, nato se spustiva po križevem potu do naselja Sv. Ana in po makadamski cesti do avta. Zapeljeva se še v Vrhniko pri Ložu, kjer so snemali film Erazem in potepuh in si zvečer ogledava vseh 5 delov nadaljevanke.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

S kolesom ob Blatnem jezeru

Pred dvemi leti sem se spomladi odpravila s kolesom na Gradiščansko in ob Nežiderskem jezeru naredila nekaj prekrasnih tur.  https://gorajem...